Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μαλακισμένε νεοραγιαδάκο (όχι νεοραγιαδάκε) κατάλαβες τώρα γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου ταξίδεψε στις 16 Ιανουαρίου τού 1968 για το Παρίσι με διαβατήριο που τού παρέδωσε προσωπικά ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Στυλ. Παττακός;


1967

Ζητείται η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Παπανδρέου και Παύλου Βαρδινογιάννη, προκειμένου να απαγγελθεί εναντίον τους κατηγορία για πράξεις «εσχάτης προδοσίας» .

Στις 21 Απριλίου, με το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, ο Ανδρέας Παπανδρέου συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Γουδί και την επομένη μέρα, μαζί με το Γιάννη Αλευρά, μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο “ΠΙΚΕΡΜΙ”. Εκεί συναντήθηκαν και με τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου περιορίστηκε καταρχήν στο Πικέρμι και μετά στο ΝΙΜΙΤΣ, ενώ τελικά τον έθεσαν “κατ' οίκον περιορισμό” στο Καστρί.


Η «ΑΓΝΩΣΤΗ» ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ: ΟΤΑΝ Ο «ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!!!



Κάνε «κλικ» εδώ


Ο Ανδρέας Παπανδρέου μεταφέρθηκε στις 10 Μαϊου στις φυλακές Αβέρωφ όπου κρατήθηκε απομονωμένος από τους άλλους κρατούμενους. Η σύζυγός του, Μαργαρίτα, κινήθηκε δυναμικά για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας για την απελευθέρωση του .

Κάτω από διεθνείς πιέσεις, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος την παραμονή των Χριστουγένων, με αμνηστία του Παπαδόπουλου. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, επισκέφτηκε μαζί με την οικογένειά του, τον πατέρα του στο Καστρί, ο οποίος επέμεινε να διαφύγει ο Ανδρέας στο εξωτερικό, να συνεχίσει από εκεί τον αγώνα εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

1968

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ταξίδεψε στις 16 Ιανουαρίου για το Παρίσι με διαβατήριο που του παρέδωσε προσωπικά ο υπουργός Εσωτερικών, Στ. Παττακός.

Στις 16 Μαρτίου ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε την πρώτη του πολιτική δήλωση μετά την επιβολή της δικτατορίας και στις 21 του ίδιου μήνα κατήγγειλε στους ξένους ανταποκριτές τους στρατιωτικούς και ζήτησε την επίσημη απομόνωση τους μέσα από ηχογραφημένο διάγγελμα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε δεκτός στη θέση καθηγητή οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, όπου και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του.

Tον Mάρτιο, από τη Σουηδία, ανήγγειλε και την ίδρυση του Πανελλήνιου Aπελευθερωτικού Kινήματος (Π. A . K), την αντιδικτατορική οργάνωση που αποτέλεσε τον πρόδρομο του Π A ΣΟ K . Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τις ΗΠΑ όπου είχε επαφές με πανεπιστημιακούς αλλά και πολιτικούς κύκλους. Μίλησε στο Σύνδεσμο «Αμερικανοί για Δημοκρατική Δράση» και επισκέφθηκε το Καπιτώλιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο και κατάφερε να αποσπάσει τη δήλωση του Ρόμπερτ Κέννεντι, ότι αν γινόταν πρόεδρος θα διέκοπτε αμέσως τη στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στο καθεστώς.

Στις 23 προς 24 Οκτωβρίου ο Γεώργιος Παπανδρέου εισάγεται στον Ευαγγελισμό με γαστρορραγία. Στις 29 Οκτωβρίου προς 30 επιδεινώνεται η υγεία του και χειρουργείται. Την 1η Νοεμβρίου θα αφήσει την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου και θα μετατραπεί στην πρώτη μαζική εκδήλωση αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η οικογένεια Παπανδρέου απορρίπτει την πρόταση των δικτατόρων να γίνει η κηδεία “δημοσία δαπάνη”. Στην Ελλάδα έρχονται να συνοδεύσουν τον «Γέρο της Δημοκρατίας» στην τελευταία του κατοικία, η σύζυγος του Ανδρέα, Μαργαρίτα και τα παιδιά του Γιώργος και Σοφία. Ο Ανδρέας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, για να μη συλληφθεί.


13 Δεκεμβρίου 2012


Τσίπρας... ο Έλληνας "Τεν Τεν"


           Το “γκομενάκι ο Τσίπρας”, ο “άμεμπτος” κομμουνιστής που κολυμπάει στο χρήμα, ο..... “τιμητής” της δημόσιας ζωής, έχει θεία του την γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Ο πατέρας του ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού. Το 1967 ο πατέρας Τσίπρας, είχε αναπτύξει στην Άρτα μία εργολαβική εταιρεία με κάποιες δουλειές.
 
            Τον καιρό εκείνο υπήρχαν ανεπτυγμένες σ’ ολόκληρη την επικράτεια οι στρατιωτικές Μ.Ο.Μ.Α., οι οποίες ανελάμβαναν έργα επ’ ωφελεία του δημοσίου και με άριστα αποτελέσματα, διοικούμενες από τους υπέροχους αξιωματικούς του ελληνικού Μηχανικού. Αυτό όμως δυσαρεστούσε τους εγχώριους εργολάβους, που έβλεπαν να χάνουν χρήματα από έργα που το δημόσιο ανέθετε στις Μ.Ο.Μ.Α., δωρεάν βεβαίως!


            Ο πατέρας Τσίπρας ζητά από τον παντοδύναμο τότε Παττακό (γαμπρό του), να αποσύρει από την ζώνη ευθύνης της Μ.Ο.Μ.Α., την περιοχή Άρτης, ώστε να επωφεληθούν από τα έργα που πλέον δεν θα ανατίθεντο εις αυτήν. Ο γαμπρός του συναινεί και την αποσύρει.
            Με “ελεύθερο” πλέον το πεδίο ο πατερας Τσίπρας επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αλλά υπερβάλλων εις ζήλον πλουτισμού, κατηγορείται διά οικονομικόν σκάνδαλον, το οποίο ο έντιμος γαμπρός του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το καλύψει. Διευκολύνεται, όμως, από την..... “κατάστασιν”, να διαφύγη εις αραβικήν χώρα, η οποία τότε παρουσιάζει οργασμό τεχνικών έργων, με προτίμησιν αναθέσεως, σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες.
            Μόλις πέφτει η δικτατορία, ο πατήρ Τσίπρας επιστρέφει “εν δόξη”, με το γνωστό κόλπο του αντιστασιακού. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο παίρνοντας έργα του... “φασιστικού” δημοσίου και από κομμουνιστάς Δημάρχους δι’ αναθέσεως πολλές φορές, για να μη ξεχνάμε και τις “δημοκρατικές διαδικασίες”!!
.................................................................................................................
«Και συ λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ωρωπό». Κορόιδα κομμούνια. Ταλαίπωρε και βλάκα λαέ. Περίμενε να σωθής από αυτούς που σ’ έφεραν εδώ που είσαι!
Κωνσταντίνος Νίκης