Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Από τα πρώτα χρόνια τής μεταπολιτεύσεως επεχείρησε ο «κουφός εθνάρχης» να καθιερώσει το λατινικό αλφάβητο και τη φωνητική γραφή στην Ελλάδα ! Τελικώς, ήρθε ο Παπανδρέου (με υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Βερυβάκη τον Φεβρουάριο τού 1982) και επέβαλε ΝΥΧΤΑ... απλώς... το μονοτονικό. Α! Ο Ράλλης πριν το '81 κατήργησε την καθαρεύουσα. Για να μην ξεχνιώμαστε και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι που κοιμούνται ολόρθιοι. 85% έπαιρναν η νουδούλα μαζί με το μπατσόκ πάντως επί 35 χρόνια... Ένας λαός μαλάκας...

Σε ένα άρθρο του Σ.Ψυχάρη στις 25.7.1999, στο "Βήμα" αναφέρεται ότι ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να καθιερώσει, στην πρώτη τετραετία της μεταπολίτευσης, το λατινικό αλφάβητο και την φωνητική γραφή  και υποχώρησε μετά την σθεναρή αντίδραση του Κ. Τσάτσου και του Ε. Παπανούτσου.

Δεδομένου ότι ο Κ. Καραμανλής, παρότι επιθυμούσε να βρίσκεται κοντά σε σημαντικούς στοχαστές, ο ίδιος ποτέ δεν είχε ιδιαίτερους θεωρητικούς προβληματισμούς, είναι αξιοπερίεργο τι τον ώθησε να ασπαστεί θέσεις, που στην χώρα μας συμμερίζονταν μόνο ένα κομμάτι του δημοτικισμού.

Πως ένας πολιτικός που δεν είχε γίνει γνωστός για...

H συνέχεια  εδώ