Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

To «τόσο το καλύτερο, θα πολεμήσουμε με σκιά», το «υπό σκιή» δηλαδή Χατζάρα, το είπε ο Διηνέκης και όχι ο Λεωνίδας. Τα δε διλήμματα, γράφονται με δύο «μ» και όχι με δύο «λ». Κατά τα άλλα, τα γράφεις μια χαρά. Συμφωνούμε. Απλώς, να ξέρης ότι, Καραγκιοζοφέρη ΔΕΝ ψηφίζουμε. Καλή Χρονιά επί τη ευκαιρία...


Λακεδαιμονίων δέ καί Θεσπιέων τοιούτων γενομένων όμως λέγεται ανήρ άριστος γενέσθαι Σπαρτιήτης Διηνέκης· τόν τόδε φασί ειπείν τό έπος πρίν ή συμμίξαι σφέας τοίσι Μήδοισι, πυθόμενον πρός τευ τών Τρηχινίων ως επεάν οι βάρβαροι απίωσι τά τοξεύματα, τόν ήλιον υπό τού πλήθεος τών οιστών αποκρύπτουσι· τοσούτο πλήθος αυτών είναι. Τόν δέ ουκ εκπλαγέντα τούτοισι ειπείν εν αλογίη ποιεύμενον τό Μήδων πλήθος, ως πάντα σφι αγαθά ο Τρηχίνιος ξείνος αγγέλλοι, ει αποκρυπτόντων τών Μήδων τόν ήλιον υπό σκιή έσοιτο πρός αυτούς η μάχη καί ουκ εν ηλίω. Ταύτα μέν καί άλλα τοιουτότροπα έπεα φασί Διηνέκεα τόν Λακεδαιμόνιον λιπέσθαι μνημόσυνα· μετά δέ τούτον αριστεύσαι λέγονται Λακεδαιμόνιοι δύο αδελφεοί, Αλφεός τε καί Μάρων Ορσιφάντου παίδες. Θεσπιέων δέ ευδοκίμεε μάλιστα τώ ούνομα ήν Διθύραμβος Αρματίδεω. [Ηροδότου Ιστορίαι, Βιβλίο 7, 226-227]


Ο Οδυσσεύς μπροστά στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, του Johann Heinrich Füssli
Εκτός από την δεξιά Σκύλλα και την αριστερή Χάρυβδη, υπάρχει και ο πραγματικά προοδευτικός δημοκρατικός πατριωτικός δρόμος, που οδηγεί στην Ελλάδα του μέλλοντος μας

του Σπύρου Χατζάρα

Ο von Aντωνάκης εξερχόμενος του υπουργικού συμβουλίου έκανε μια δήλωση ειδικά στους ξένους ανταποκριτές και είπε ότι «οι ευρωπαϊκές δυνάμεις και οι δυνάμεις, οι οποίες τάσσονται υπέρ των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών, θα επικρατήσουν».
Αυτή είναι η ουσία και τα διλλήματα των εκλογών. Από τη μια μεριά τα θυγατρικά κόμματα της Ευρω-Χούντας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρω- Σοσιαλδημοκρατίας, της ευρω-αριστεράς, και γενικά οι «ευρωπαϊκές δυνάμεις» μαζί με τους «μεταρρυθμιστές» που αποδέχονται και υπηρετούν τις «διαρθρωτικές αλλαγές», των αγορών, και από την άλλη, οι πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατίας της λαϊκής κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Δηλαδή, οι λεγόμενοι ακροδεξιοί.
Από τους Σουηδούς Δημοκράτες, τη Λίγκα του Βορρά, την κ. Λεπέν, τους Ούγγρους δεξιούς μέχρι τη Χρυσή Αυγή. Ακροδεξιοί διαφόρων αντγιλήψεων που συμφωνούν σε ένα πράγμα. Στην αντίσταση στα σχέδια της υπερ- εθνικής Ελίτ. Τα ερωτήματα και αυτών των εκλογών είναι ίδια με αυτά των ευρω-εκλογών και των εκλογών του 2012.
Μπορεί η κυβερνητική κοινοπραξία των φιλελευθέρων Ευρωπαϊστών της Χούντας του Δαβίδ Χάρρις να μας άφησε χρόνους , αλλά το «ευρω-τόξο», είναι παρόν με την αριστερή βάρδια του. Πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Alexis, που ετοιμάζει την σφαγή των Κουλάκων, που θα τους πάει για εκτέλεση στην Κρώρα, ενώ πολλοί «ντεμί και όχι», ηλίθιοι είναι έτοιμοι να πέσουν στο θολό Ποτάμι με κεντρικό σύνθημα: «Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε». .

Εκτός από την δεξιά Σκύλλα και την αριστερή Χάρυβδη, υπάρχει και ο πραγματικά προοδευτικός δημοκρατικός πατριωτικός δρόμος, που οδηγεί στην Ελλάδα του μέλλοντος μας. Μια Ελλάδα των μη προνομιούχων, με βάση λαϊκή, αγροτική και εργατική και επομένως ένα κράτος παλλαϊκό, αντιπλουτοκρατικό, χωρίς «κομματοκρατία», χωρίς επαγγελματίες επενδυτές, εκδότες, κομμουνιστές και μαυραγορίτες. Ένα Εθνικό Κράτος, σαν εκείνο που μεγαλούργησε στην Πίνδο.
Είτε διαλέγεις Χούντα Αγορές και «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είτε...

Η συνέχεια  εδώ


ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία - Δ' Σώμα Στρατού