Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ψυχοπαθής ο Βαρουφάκης. Έχει Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητος - Πήρε (μαζί με τον Τσίπρα) μία ολόκληρη χώρα στον λαιμό του...


Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά…

Ο ψυχίατρος- Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών Χρήστος Λιάπης λυτρώνει έναν λαό και μας δίνει μια επιστημονική εξήγηση για τον Γιάνη Βαρούφάκη. Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσετε!
Για τον Υπουργό μας επί των Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχεδίαζα ούτως ή άλλως να γράψω, ακόμη και αν δεν είχαν επισυμβεί οι τραγικές για τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό συνέπειες του capital control, καθώς η περίπτωση του παθολογικού ναρκισσισμού του άπτεται της ιατρικής μου ιδιότητας, ενώ η εν γένει παρουσία του και οι πολιτικοί χειρισμοί του βρίθουν συμπεριφορικών στοιχείων που στοιχειοθετούν τη διάγνωση του Συνδρόμου της Ύβρεως, εμπίπτοντας στο ερευνητικό πεδίο στο οποίο συνεργάζομαι με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Tufts, και τον Καθηγητή Νασσίρ Γκέμι.
O τελευταίος είναι ο συγγραφέας του best seller...

Η συνέχεια  εδώ

Άποψη

Όπως λέγεται, οι manager με ψυχοπαθολογικούς χαρακτήρες είναι οι καλύτεροι, όσον αφορά την οικονομική επιτυχία μίας επιχείρησης. Για πολλούς όμως οι ψυχοπαθείς, οι οποίοι κατορθώνουν συχνά να αναρριχηθούν στα ανώτατα επίπεδα της ιεραρχίας, επιτυγχάνοντας συνήθως το σκοπό τους με τη βοήθεια της χειραγώγησης των άλλων, είναι επικίνδυνοι τόσο στην επιχειρηματική ζωή, όσο και στην πολιτική.
Η αιτία είναι η εξτρεμιστική ψυχρότητα που τους χαρακτηρίζει: η απώλεια συναισθημάτων, η πλήρης αδιαφορία για το «κακό και το καλό» (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα), καθώς επίσης η ολοκληρωτική ανηθικότητα τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν σκέπτονται την επιχείρηση ή το κράτος, αλλά αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους. Απολαμβάνουν δε την κυριαρχία και τον έλεγχο, όσο τίποτα άλλο.
Περαιτέρω, ταπεινώνουν με ευχαρίστηση τους άλλους, ενώ συχνά νοιώθουν απόλαυση, όταν διαπιστώνουν πως προκαλούν υπερβολικό φόβο στους υφισταμένους τους (ένα συναίσθημα εντελώς άγνωστο στους ίδιους). Η παντελής έλλειψη φόβου, η οποία τους διακρίνει, είναι πολύ επικίνδυνη για τις...

Η συνέχεια  εδώ