Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δεν είναι μόνον αυτό που γράφεις Χατζάρα. Το ελικόπτερο ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ σήμερα με ηλεκτρονικό πόλεμο, όπως έγινε και το 2007 με το F-16 τού αδικοχαμένου ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ (βασανίσθηκε από τους Τούρκους τής Φρεγάτας "GOKOVA" που τού έσπασαν το χέρι και τον έπνιξαν) Σμηναγού (Ι) Αθανασίου Μπατσαρά στο Πεδίο Βολής Ψαθούρα, κάτω από το ακρωτήριο Δρέπανον τής Χαλκιδικής

Κάντε «κλικ» εδώ


Ο ηρωϊκός Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Μπατσαράς, τής 337 Μοίρας «Φάντασμα»

Της 35ετίας


Τα 8 AB 212 ASW του Πολεμικού Ναυτικού αγοράστηκαν το 1979. Βρίσκονται σε υπηρεσία 36 χρόνια. Και πετάνε συνεχώς.

Πηγή: http://deltio11.blogspot.gr/2016/02/35.html

Διαβάστε εδώ - ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ - τα πάντα (κάντε «κλικ» σε όλους τους υπερσυνδέσμους με τις παραπομπές).




Κάντε «κλικ» εδώ

Ηλεκτρονικός Πόλεμος είναι κάθε στρατιωτική ενέργεια η οποία προϋποθέτει τη χρήση ή εκμετάλλευση τής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με σκοπό να ελέγξει το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ή να το χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί στον αντίπαλο.

Ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος χωρίζεται παραδοσιακώς σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: την Ηλεκτρονική Επίθεση (Electronic Attack/EA), την Ηλεκτρονική Υποστήριξη (Electronic Support/ES) και την Ηλεκτρονική Προστασία (Electronic Protection/EP).

Ηλεκτρονική Επίθεση

Ηλεκτρονική επίθεση (ΕΑ) (παλαιότερα γνωστή με το όνομα ECM/Electronic Counter Measures) ονομάζεται η ενεργητική ή παθητική χρήση τού ηλεκτρομαγνητικού φάσματος με σκοπό να καταστεί απαγορευτικό στον αντίπαλο να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για δικό του όφελος, και συνεπώς για την εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν σε έκβαση των επιχειρήσεων εις βάρος των φιλίων δυνάμεων.

Στην ενεργητική ΕΑ περιλαμβάνονται οι ενέργειες τής παρεμβολής (jamming).

Σάς είπαμε, διαβάστε εδώ: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_207.html. Δεν προσέχετε όλοι αρκετά. Κάποιοι μόνον...
Οι πικρές αλήθειες, θέλουν ψάξιμο...

 

Στην Ιερή Μνήμη των πεσόντων μας...

Διηνέκης