Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Θα σάς πάμε... λίγο πίσω: Τον Δημήτρη «Φον» Δρούτσα τον θυμάστε; Διαβάστε ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ - Τι; Πώς; Πού; Πότε; Καλά ξυπνητούρια... Το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» σάς έγραφε από τo 2010 για την «Ατζέντα 2014», αλλά εσείς μάς γράφατε στ' @ρχίδι@ σας... Δεν πειράζει... Από τότε ήταν κανονισμένα όλα αυτά που γίνονται σήμερα στα Δυτικά Βαλκάνια υπό την εποπτεία τής Αυστρίας... Απλώς, μάς έλεγαν... «άλλα» ! Δρούτσας δικέ μου. Για τις Ε Ι Δ Ι Κ Ε Σ _ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ε Σ _ Ζ Ω Ν Ε Σ γίνονταν και γίνονται όλα


Τα «πρώτα, πολύ θετικά αποτελέσματα» που έχει δείξει η πρωτοβουλία της Ελλάδας για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων, γνωστή ως «Ατζέντα 2014», και τη νέα δυναμική που έχει δημιουργηθεί γύρω της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε σε δηλώσεις του το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα ως κεντρικός ομιλητής σε Διεθνές Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρούτσας, στο πλαίσιο αυτό είχε σήμερα στη Βιέννη συνεργασία με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, με τον οποίο έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία και συντονισμό στην προώθηση αυτών των προσπαθειών για την ένταξη των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ.

Οι προσπάθειες αυτές της Ελλάδας και οι προετοιμασίες στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχιστούν, όπως πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας, τις επόμενες ημέρες και με μια κοινή συνάντησή τους με τους υπουργούς Εξωτερικών Ρουμανίας και Βουλγαρίας, με στόχο να έχουν συντονιστεί οι θέσεις τους, ενόψει και της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο Σεράγεβο, αρχές Ιουνίου, υπό την ισπανική προεδρία της ΕΕ.

Με τον κ. Σπίντελεγκερ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, συμφώνησε να υπάρχουν τακτικότερες επαφές των διευθύνσεων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των υπουργείων τους, για έναν καλύτερο συντονισμό της συνεργασίας Αυστρίας και Ελλάδας σε θέματα ΕΕ.
Στην ομιλία του πριν το μεσημέρι, στο Διεθνές Σεμινάριο στη διεθνώς γνωστή Διπλωματική Ακαδημία Βιέννης, ο κ. Δρούτσας, αναπτύσσοντας την ελληνική πρωτοβουλία «Ατζέντα 2014» για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισε πως η Ελλάδα υπήρξε πάντα μεταξύ των χωρών που τιμούν το...


Η συνέχεια εδώ

------------------------

Διαβάστε κι εδώ.