Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινά ο TAP (έτσι διατείνεται ο Σκουρλέτης) - Ξεκινά δηλαδή, ο μοναδικός - παγκοσμίως - αγωγός, που δεν θα καταβάλη τέλη διελεύσεως από το έδαφος της χώρας από την οποία θα διέρχεται (για την Ψωροκώσταινα μιλάμε ασφαλώς). Γιατίιι άραγε;;; Γιατίιι;;; Αποτελεί κι αυτό άραγε άλλη μια ένδειξη τής επερχομένης Ελληνοτουρκικής Συνομοσπονδίας; Τι τέλη να πληρωθούν, αφού η Ψωροκώσταινα - οσονούπω - ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ως κράτος; Άλλη μια πληροφορία, για να μην πιάνεστε συνεχώς μαλάκες: Οι Αζέροι, είναι Τούρκοι, μόνο που ΔΕΝ είναι Σουνίτες, αλλά Σιΐτες (όπως και οι Πέρσες). Χαμός γίνεται ρε πούστη μου...

Από Ιράν (!) μέσω Αζερμπαϊτζάν...

Iδιαίτερο βάρος φιλοδοξεί να προσδώσει στην ενεργειακή - και όχι μόνο - συνεργασία με το Ιράν η κυβέρνηση και φαίνεται ότι όντως υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεργασίας με την Τεχεράνη, η οποία έτσι ή αλλιώς αναζητεί εταίρους στην Ευρώπη που να κινούνται-ή να έχουν την διάθεση να κινηθούν-περισσότερο ανεξάρτητα σε σχέση με τις λοιπές ηγεσίες της ΕΕ στο ενεργειακό - πολιτικό πεδίο απέναντι στην μεγάλη χώρα που δεσπόζει μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.
Η οποία χώρα, πολύ πρόσφατα εξήλθε από ένα πολυετές εμπάργκο και αποκατέστησε τις σχέσεις εμπιστοσύνης-που είχαν διαταραχθεί από τις πυρηνικές της φιλοδοξίες-με την δυτική, κυρίως, κοινότητα κρατών.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης...

Η συνέχεια εδώ

Χμ... Ακριβώς πάνω από το Κουρδιστάν θα περνά, ε;