Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο "MEGA", από τον Μαρινάκη

Μια νέα πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα καταθέσουν προς τις τράπεζες οι μέτοχοι του Mega. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typologies.gr, η αύξηση αυτή θα φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ και θα μπει στο τραπέζι με στόχο να καλυφθεί από τουλάχιστον δύο μετόχους, την οικογένεια του Γιώργου Μπόμπολα και την πλευρά Βαρδινογιάννη. Μέσα στο σχέδιο είναι και η μεταφορά του Mega στις εγκαταστάσεις του Πήγασου. Στο ΔΣ της περασμένης Πέμπτης πιστοποιήθηκε αυτό που ήταν γνωστό εδώ και καιρό, πως ο ΔΟΛ, κάτοχος του 20% των μετοχών, δεν μπορεί να ακολουθήσει. Όλα εξαρτώνται πλέον από τις τράπεζες για το αν θα δώσουν μια ακόμη παράταση στο Mega ή θα ενεργοποιήσουν τις ρήτρες του δανείου, προχωρώντας σε εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων για να καλυφθούν έναντι των χρημάτων που χορήγησαν.
Επιπλέον, η θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Mega «χηρεύει» μετά την παραίτηση του Νίκου Πεφάνη, ο οποίος είχε αναλάβει το management προερχόμενος από την πλευρά του ΔΟΛ, υπό την προϋπόθεση πως ο οργανισμός θα κάλυπτε στην (αποτυχημένη) αύξηση κεφαλαίου τη δική του συμμετοχή και εκείνη της πλευράς Μπόμπολα. Τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος έχει προταθεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και είναι διατεθειμένος να αγοράσει ποσοστό μετοχών του καναλιού. Από την αγορά θεωρείται το πλέον αξιόπιστο πρόσωπο, ενώ δεν αποκλείεται να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και επενδυτές εκτός καναλιού. Η απόφαση πρέπει πάντως να ληφθεί άμεσα σε συνάρτηση με τη θέση που θα εκφράσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την παραίτηση Πεφάνη κανένα μέλος του ΔΣ του Τηλέτυπου δεν έχει πλέον εκτελεστικές αρμοδιότητες. Ο Σταύρος Ψυχάρης, που έχει ανοίξει μέτωπο με την κυβέρνηση, τηρεί στάση αναμονής, χωρίς να είναι σαφές αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει πλήρως από το Mega.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμά πως στην επόμενη ΑΜΚ ο Γιώργος Μπόμπολας θα λάβει μέρος. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες λένε ότι το Μαξίμου θα ήθελε το Mega να περάσει στα χέρια του Μπόμπολα, ενώ έντονα κυκλοφορεί ότι πολύ πιθανόν να μετάσχει στην αύξηση και ο Μαρινάκης, ίσως χωρίς να φαίνεται. Επίσης, λέγεται ότι ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Πηγή: typologies.gr