Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η... «Τουρκελλάδα» τής Χριστίνας Ιακωβίδου που σάς λέμε (και σάς ξαναλέμε): Να, κάπως έτσι μαλάκα μου, θα φορτωθούμε 25 εκατομμύρια Τούρκους, οι οποίοι θα υποστηρίζουν ότι είναι... ... ... «««Χριστιανοί»»» !

Γραφει ο Greek Spirit
11-6-2016

Κάντε μια «βόλτα» κι από εδώ...

Η ίδρυση του νεοελληνικού κράτους το 1828, ή αλλιώς η Πρώτη Ελληνική Δημοκρατία, πολύ σύντομα επενδύθηκε με την αρχαιοελληνική ιστορία και γρήγορα οι υπήκοοι του νεοϊδρυθέντος κράτους έμαθαν ότι είναι κατευθείαν απόγονοι πρώτα των αρχαίων Ελλήνων και ύστερα των Βυζαντινών. Την άποψη αυτή στήριξαν τόσο εγχώριοι παράγοντες όσο και εξωχώριοι. Η Ελλάδα σε μια πρωτοφανή στα χρονικά νεκρανάσταση άρχισε να δείχνει ότι πράγματι και παρόλο την 500ετή σκλαβιά ήταν και είναι ακόμα ελληνική. Οι όμορες βαλκανικές χώρες καθυστέρησαν την δικιά τους νεκρανάσταση και μάλιστα βασίστηκαν σε ξένη βοήθεια σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι η Ελλάδα.
Ο βασιλιάς Όθωνας ανέλαβε την διακυβέρνηση έχοντας στις αποσκευές του την παραδοχή των βορειοευρωπαίων ότι οι υπήκοοι του ήταν γνήσιοι απόγονοι του Περικλή,του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα , του Λεωνίδα κτλ κτλ.
Ο λόγος που οι ξένοι αποδέχθηκαν την δημιουργία του Ελληνικού κράτους ήταν...

Η συνέχεια εδώ