Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μία θαυμάσια ανάλυση, έτσι, για να ξεστραβωνόμαστε και λίγο: Η Τουρκία πλέον, δεν χρησιμεύει σε κανέναν. Λίαν συντόμως, το κέντρο τού ενδιαφέροντος (αμέσως μετά και την ίδρυση του Κουρδικού κράτους) θα μεταφερθή στα Δαρδανέλλια και το Αιγαίο Πέλαγος. Η Ρωσία ελέγχει ήδη τον Εύξεινο Πόντο με την Ταυρίδα (Κριμαία), το Σουέζ (με την Αίγυπτο) και το στενό τού Άντεν (με την Υεμένη)... Έλιωσαν και οι πάγοι στην Αρκτική... Κινούνται οι Στόλοι της...



BREXIT - ΚΟΥΡΔΙΚΟ - ΑΝΑΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

9-6-2016
Γράφει ο Greek Spirit
Ηρεμία στο προτεκτοράτο περιμένοντας την εκταμίευση των 7,5 δις ευρώ η οποία προς το παρόν δεν εγκρίνεται απο τον Σόιμπλε εάν δεν περάσουν όλα τα μέτρα, τα προαπαιτούμενα , τα οποία στην ουσία κανέίς δεν ξέρει ποια είναι ακριβώς εκτός βέβαια απο την τρόικα.Καθημερινά διάφορες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται προ εκπλήξεων ανακαλύπτοντας όλο και νέα μέτρα που τους αφορούν στις 7,500 σελίδες του μνημονίου.
Όμως τι συμβαίνει στον γεωπολιτκό περίγυρο μας ;
Στην Βρετανία ετοιμάζονται για το δημοψήφισμα και οι Έλληνες  ως υπήκοοι του γερμανικού προτεκτοράτου της Ελλάδας περιμένουν με αγωνία και εκδικητικότητα την επικράτηση του ''leave'' δηλαδή της εξόδου απο την Ε.Ε..Οι Έλληνες δεν έχουμε καταλάβει ότι πέρα απο τις κορώνες του ρήτορα της εξόδου απο την Ε.Ε., δηλαδή του Ν. Φάρατζ, οι Βρετανοί δεν έχουν κάποιο απτό και υπαρκτό λόγο για την έξοδο τους από την Ε.Ε. πέρα απο την συγκεχυμένη ιδέα της αναβίωσης της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας τους, κάτι που κατά την γνώμη τους θα συμβεί μόνο αφού ξεφύγουν απο το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ε.Ε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε οι Ελληνες είναι ότι η Βρετανία δεν έχει πληγεί οικονoμικά απο την Ε.Ε, μάλλον το αντίθετο, και ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της το οποίο είναι το μεταναστευτικό, δεν έχει άμεση σχέση με την Ε.Ε.
Η Βρετανία πλήττεται απο την εισροή εκατομμυρίων Πακιστανών και Ινδών, εισροή που είναι αποτέλεσμα όχι της συμμετοχής της στην Ε.Ε. αλλά ελέω της πάλαι ποτέ Βρετανικής αποικιοκρατικης αυτοκρατορίας και της σημερινής κοινοπολιτείας κρατών πρώην αποικιών. Όσο για τα εκατομμύρια των Πολωνών , Ρουμάνων και άλλων μεταναστών απο το πρώην ανατολικό μπλοκ, ναι, αυτοί είναι προιόν της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά οι βρετανοί θέλουν και χρειάζονται αυτούς τους μετανάστες.
Απο τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι το ζήτημα της εξόδου ή όχι της Βρετανίας απο την Ε.Ε. είναι ασύνδετο με προβληματα που κατατρέχουν τις χώρες του ευρωπαικού νότου και ότι όσο ο κ. Φάρατζ και να αγορεύει υπέρ της Ελλάδας και του νότου στην ουσία η πραγματική αιτία για την επιθυμία του για έξοδο απο την Ε.Ε. -και των οπάδων του- είναι ένας υφέρπων βρετανικός εθνικισμός ο οποίος ασφυκτιά στα στενά όρια της έτσι  κι αλλιώς γερμανικής Ε.Ε.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα εξαρτηθεί απο το χρήμα που θα ρίξει το Κατάρ για την εξαγορά συνειδήσεων και το μανιπουλάρισμα της κοινής γνώμης.
Τι σήμαίνει αυτό;
Όπως έχει γράψει κατ επανάληψη το http://hellenicsunrise.blogspot.gr/ στο παρελθόν, το Κατάρ έχει εξαγοράσει όλη την βρετανική οικονομία εδώ και καιρό.Τα καταριανά κεφάλαια ελέγχουν την οικονομία αλλά και την πολιτκή σκηνή της Βρετανίας εδώ και χρόνια.Το Κατάρ αποτελεί σύμμαχο της Γερμανίας και έχει συστήσει τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ, άξονας ο οποίος έχει ως στόχο την τροφοδσία της Γερμανίας με καταριανό αεριο και την απεξάρτηση της απο το ρωσικό με ενεργειακό κόμβο την Τουρκία. Εξ ου και ο πόλεμος στην Συρία, για να πέσει ο Άσαντ και να περάσει ο αγωγός απο την χώρα του.
Κάντε ένα κόπο και διαβάστε το άρθρο «ΚΑΤΑΡ Η ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ» εδώ, για να καταλάβετε την διείσδυση του Κατάρ στην βρετανική οικονομία και την πολιτική σκηνή.
Ίσως ο Φάρατζ να έχει ως στόχο την απεξάρτηση της Βρετανίας απο το Κατάρ και αυτό θα μπορέσει να γίνει μόνο με την έξοδο απο την Ε.Ε. και την Γερμανική ηγεμονία η οποία έχει άμεση συνάφεια με την υποστήριξη της διείσδυσης του Κατάρ σε Βρετανία και Γαλλία.
Ισως γιαυτό ο Φάρατζ έχει πέσει θύμα περίεργων ατυχημάτων, τύπου ''πριγκήπισας Νταιάνας'' , ατυχήματα που μυρίζουν έντονα μυστικές υπηρεσίες..
Ο Ομπάμα πριν μερικές εβδομάδες έκανε παρέμβαση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε..Ε, στηρίζοντας έτσι στην συγκεμριμένη περίπτωση τον άξονα Γερμανίας -Κατάρ-Τουρκίας. Στο άρθρο αυτό, «80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. -ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ» μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες για αυτόν τον άξονα.
Ωσότοσο οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν πλέον τον παραπάνω άξονα στην Μ. Ανατολή. Οι ΗΠΑ αδυνατώντας να αναλάβουν σημαντική στρατιωτική δράση εναντίον των Ρώσων στην Συρία κατέφυγαν σε συμφωνία με τον Πούτιν για την δημιουργία Κουρδικού κράτους στην βόρεια Συρία με εδάφη και απο την νότια Τουρκία. Οι ΗΠΑ πλέον μπορούν να υποστηρίζουν τα συμφέροντα τους  μόνο με αποσπασματικές στρατιωτικές δράσεις όπως η αποστολή κάποιων μονάδων στους Κούρδους αντάρτες, ένα αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο και γενικά αδυνατούν να επαναλάβουν συμβατικούς πολέμους ευρείας κλίμακας όπως έκαναν το 1991 και 2003.Όποιος δεν έχει καταλάβει την αδυναμία αυτή των ΗΠΑ είναι εκτός εποχής και θύμα του Χόλυγουντ.
Η δημιουργία του Κουρδικού κράτους είναι μια ευκαιρία για την δημιουργία ενός προτεκτοράτου και μάλιστα πετρελαιοπαραγωγού, στην καρδιά της Μ.Ανατολής.Συνεπώς οι ΗΠΑ και το εξασθενημένο ΝΑΤΟ δεν θα αφήσουν  αμαχητί την Ρωσία να θέσει το υπό σύσταση Κουρδικό κράτος στην σφαίρα επιρροής της. Γιαυτό και ενώ ΗΠΑ και Ρωσία έχουν συμφωνήσει σε γενικές γραμμές για την εκρίζωση των ισλαμιστών και την απόδοση των εδαφών του Ισλαμικού Κράτους στο νέο Κουρδικό, στην πράξη όμως όλοι έχουν αποστείλει δυναμεις στο έδαφος προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μερίδιο επιρροής στο μεταπολεμικό Κουρδικο κράτος.
Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η ανάμειξη των ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας με την υποστήριξη των Κουρδων, είανι αποτέλεσμα ακριβώς της πολιτκής του Ομπάμα της μη ανάμειξης των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή.
Εάν οι ΗΠΑ ήθελαν να αναμειχθούν ενεργά και με την ορμή και ζήλο του 1991 και 2003, τότε θα έπρεπε να συνταχθούν με το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία τόσο σε πολιτκό όσο και σε επιχειρηματικό-ενεργεαικό επίπεδο. Αντί αυτού όμως ο Ομπάμα επέλεξε την απεξάρτηση των ΗΠΑ απο το αραβικό αέριο και πετρέλαιο ρίχνοντας βάρος στην εξορυξη των αμερικάνικων σχιστολιθικών υδργονανθράκων.
Η ενεργειακή απεξάρτηση των ΗΠΑ απο τους άραβες δεν αποτέλεσε πανάκεια για την αμερικανική οικονομία αλλά έδωσε την σχετικά  απατηλή εντύπωση στον Ομπαμα ότι μπορεί να κυριαρχήσει έναντι της Ρωσίας χωρίς να θυσιάζει χιλιάδες νέων στρατιωτιών.Ο Ομπάμα τον Απρίλιο του 2014 πρότεινε στους Σαουδάραβες την τεχνητή πτώση των τιμών των  υδρογονανθράκων προκειμένου να χτυπηθεί η ρωσική οικονομία η οποία στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εξαγωγές τους. Οι Άραβες δέχθηκαν εφόσον οι ΗΠΑ όχι  μόνο εμφανίζονταν να μην έχουν ανάγκη το αραβικό πετρέλαιο και συνεπώς μπορούσαν να ασκήσουν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτκη ,αλλά και θα μπορούσαν έτσι κι αλλιώς να πουλάνε φθηνότερα το περίσευμα των αμερικανικων υδρογονανθράκων και να χτυπήσουν έτσι τις τιμές των Αράβων.'Ετσι η τιμή του πετρελαίου έπεσε αλλά δυο χρόνια μετά η Ρωσία επιβιώνει μια χαρά και η Σαουδική Αραβία έχει πλεον έλλειμα 20% και αναζητά στις διεθνείς αγορές αγοραστή για τα ομόλογα της, δηλαδή ψάχνει για δάνειο.
Με άλλα λόγια ο Ομπαμα έχει ξεγράψει τους Άραβες και τους μανιπουλάρει πλεόν στηριζόμενος στην ενεργειακή αυτάρκεια των ΗΠΑ,οι οποίες πρέπει να πούμε πλήρωσαν και αυτές την πτωση των τιμων των υδρογονανθράκων, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Η Ρωσία παρόλα αυτά είναι η νικήτρια στην Μ.Ανατολή εφόσον πέρα απο την εδραίωση της συμμαχίας της με το Ιράν και πέρα απο ότι έχει αποδυναμώσει την Τουρκία, το σημαντικότερο που έχει καταφέρει έιναι ότι απέκτησε το δικαίωμα να επεμβαίνει  στρατιωτικά όπου κρίνει απαραίτητο και να διεξάγει επιχειρήσεις χωρίς να δίνει λόγο αλλά και υποχρεώνοντας τις ΗΠΑ να συνδιαλέγονται μαζί της και μάλιστα υπο το καθεστώς της πλήρους ρωσικής κυριαρχίας.
Αλλη μεγάλη επιτυχία της Ρωσίας είναι η οικονομική καταστρφή της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, των δύο χωρών που ενορχήστρωσαν τον πόλεμο στην Συρία φυσικά με την τεχνογνωσία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσίων.
Η  επέμβαση της Ρωσίας ξεκίνησε για την αποφυγή της πτώσης του καθεστώτος Άσαντ και την αποφυγή της δημιουργίας του αγωγού Κατάρ-Σαουδικης Αραβίας-Ιορδανίας -Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας και κατέληξε στον διαμελισμό της Τουρκίας ο οποίος σύντομα θα επιτευχθεί με την δημιουργία του Κουρδικού κράτους. Μάλιστα δε , είναι τέτοια η δεινότητα του Πούτιν και του ΥΠΕΞ του Σεργκέι Λαβρόφ, που στην επικείμενη μάχη για την κατάληψη της ΄Ράκα, της πρωτέυουσας του Ισλαμικού κράτους, έχει εμπλέξει και τις ΗΠΑ οι οποίες συνεισφέρουν σε δυνάμεις όπως επίσης και η Βρετανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Το Κουρδικό κράτος που θα προκύψει θα αποδυναμωσει την Τουρκία η οποία θα υποστεί ένα τεράστιο σοκ το οποίο θα την γονατίσει.
Η ανάμειξη της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας έκανε τους παλαι ποτέ  συμμάχους της Τουρκίας όπως πχ οι ΗΠΑ να εργάζονται σήμερα για τον διαμελισμό της.
Με την καθολική επικράτηση της Ρωσίας στην Μ.Ανατολή η Γερμανία παραμένει ενεργειακά εξαρτώμενη απο τον Πούτιν εφόοσον τα σχέδια για αγωγούς απο το Κατάρ έως την Γερμανία ναυάγησαν.
Η Γερμανία μαζί με τις ΗΠΑ καταφέυγουν σε κάποιες υστερικές κινήσεις όπως η άσκηση ΑΝΑΚΟΝΤΑ στα Ρώσο-Πολωνικά σύνορα με την συμμετοχή ενός ετερόκλητου πλήθους στρατιωτικών τόσο Αμερικάνων όσο και Ευρωπαίων.
Οι ΗΠΑ ενω στην Συρία έχουν σκύψει το κεφάλι μπροστά στην ρωσική υπεροχή, στην ανατολική Ευρωπη διεξάγουν θεατρικά μονόπρακτα προκειμένου να καθησυχάσουν την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες που δικαιώς ανησυχούν για την εδαφική τους ακεραιότητα σε περίπτωση ρωσικής εισβολής.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως μπορεί η Ευρωπη να πολεμήσει την Ρωσία την στιγμή που εξαρτάται απόλυτα απο τους υδρογονάνθρακες της τελευταίας. Εξήγηση δεν υπάρχει και όλες οι ασκήσεις και τα ΄΄εφετζίδικα'' τεχνάσματα των δήθεν ετοιμοπόλεμων ΝΑΤΟικών ταξιαρχιών αποτελούμενων απο κάθε καρυδιάς καρύδι προορίζονται για τον εφησυχασμό των Πολωνών και Λιθουανών-Εσθονών , και μόνο.
Οσο για την ''αντιπυραυλική ασπίδα'' το στρατηγικό όπλο του ΝΑΤΟ , έχει απο καιρό ξεπερασθεί απο το αντίστοιχο ρωσικό.
Στο εσωτερικό της Ευρωπης η κατάσταση είναι  εκτός ελέγχου για τη Γερμανία η οποία βλέπει το brexit να πλησιάζει σαν αστεροειδής ο οποίος θα έχει κοσμογονική αρνητική επίδραση στο έτσι κι αλλιώς υπο κατάρρευση τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης. Η Γερμανία όπως ακριβώς και ο κάθε δικατότορας ευρισκόμενος κοντά στο τέλος του, αρνείται να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ και να υποταχθεί στο θέλημα τους για την TTIP , την τελωνειακή ένωση ΗΠΑ-Ε.Ε, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι ένα βήμα προς την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορίας . Βέβαια ο Σόιμπλε δεν νοιάζεται για τους λαούς, ο λόγος της αντίστασης του ( Η Μέρκελ δεν υπαρχει, είναι ανύπαρκτη πολιτκά και μαριονέτα του Σόιμπλε) είναι η εμμονή του για την επικράτηση του Δ΄ Ράιχ στην Ευρώπη ως ανεξάρτητη οντότητα.
Ενδιαφέρον έχει η χειροτέρευση των σχέσεων Γερμανίας -Τουρκίας με αφορμή το μεταναστευτικό . Είναι χαρακτηριστικό των συμμοριών όταν αποτυγχάνουν να σκυλοτρώγονται μεταξύ τους. Η Τουρκία δεν χρησιμεύει σε κανέναν πλέον.
Οι ΗΠΑ δεν πολυνοιάζονται για την Ευρώπη εφόσον έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Κίνα. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να αφήσουν την Ρωσία να αλωνίζει στην Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο γιαυτό και θα χρησιμοποιήσουν τις πρώην ανατολικές χώρες και την Ελλάδα, αλλά και την Τουρκία, για τον αποκλεισμό του ρωσικού ναυτικού, με κάθε θυσία. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εναντίον των χερσαίων ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, θα διεξάγουν όμως αγώνα τριβής  και καθυστερήσεων στον Εύξεινο Πόντο και το Αιγαίο και αυτό μέχρι την τελική σύγκρουση. Η Ρωσία εάν καταφέρει να κυριαρχήσει στην Μαύρη θάλασσα-Στενά και ανατολική Μεσόγιο τότε δια μέσω της διώρυγας του Σουέζ της συμμαχικής Αιγύπτου (όπου πρόσφατα εγκαινιάσθηκε η διαπλάτυνση της με νέο κανάλι) θα μπορεί να καλύπτει όλη την θαλάσσια περίμετρο της  ευρασιατικής ένωσης, δηλαδή Μαύρη θάλασσα-Μεσόγειο-Σουέζ- Ινδικό Ωκεανό-Σινική Θαλλασσα-Βλαδιβοστόκ-Βόρεια Θάλασσα. Ο συνδετικός κρίκος αυτών είναι η θαλασσια περιοχή Στενά-Αιγαίο και εδώ θα μεταφερθεί σύντομα το κέντρο ενδιαφέροντος αμέσως μετά την ίδρυση του Κουρδικού κράτους.

Πηγή: http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/06/brexit.html

(Ξανα)διαβάστε κι αυτό εδώ για την Αρκτική...