Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

«Ούτε στο νυχάκι» τού Στρατάρχου Erwin Rommel «δεν φτάνει» ο ψυχοπαθής Recep Tayyip Erdoğan. «Τι να κλάσει»; Το θέμα είναι αλλού: Στο ότι ο Τσίπρας (και ο κάθε Τσίπρας τής Ψωροκώσταινας των... ας πούμε τελευταίων 65 ετών) ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ (ΕΩΣ ΔΑΚΡΥΩΝ) ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από τον κάθε αντίστοιχο Erdoğan... Να μην συγκρίνουμε καταστάσεις τώρα με τον ανυπέρβλητο Rommel. Ο Rommel, ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ !!! Όπως Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ το διαβάσατε... Όποιος έχει μελετήση το θρυλικό βιβλίο του «ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ», αντιλαμβάνεται...




Στον Β'Π.Π. η ναζιστική Γερμανία κατέλαβε τις Κάτω Χώρες και την μισή Γαλλία με το δόγμα του ''πολέμου αστραπή'' Blitzkrieg'', δόγμα που προβλέπει τακτική κίνηση μηχανοκίνητων μονάδων με θωράκιση, όγκο πυρός, ταχυκινησία, όλα σε υπερσυγκέντρωση.
Οι μονάδες αυτές σάρωσαν την δυτική Ευρώπη και σε πολλές περιπτώσεις το σοκ το οποίο προκάλεσαν τους επέτρεπε να προωθούνται κάθε μέρα στο θέατρο των επιχειρήσεων με ρυθμό που υπαγορεύοτανε από την τελική ταχύτητα των τεθωρακισμένων τους επανακαθορίζοντας το μέχρι τότε επικρατέστερο δόγμα το οποίο θεωρούσε επιτυχία την προέλαση μόνο κατά πέντε χιλιόμετρα την ημέρα.

Βέβαια ο ''Blitzkrieg'' απαιτεί συντονισμό, πρωτοβουλία των εμπλεκομένων μονάδων και διοικητών, στιβαρό δίκτυο επικοινωνιών, ευέλικτη διοικητική μέριμνα ικανή να ακολουθεί τον φρενήρη ρυθμό ανάπτυξης των μάχιμων μονάδων αλλά και διασφάλιση των αναγόμενων διαδρόμων με εγκατάσταση μονάδων.
Ένας από του κύριους εκφραστές του '' Blitzkrieg'' ήταν και ο Στρατάρχης Ρόμμελ...

Η συνέχεια εδώ

==========

Διαβάστε και για τον Muhammed Fethullah Gülen, εδώ...