Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Το... «Μουσείο τού... Αύριο», στο Ρίο ντε Τζανέιρο τής Βραζιλίας. Ναι, ορθώς το μαντέψατε: Ένα ακόμη «έργο» τού Σαντιάγο Καλατράβα. «Τέχνη», ε; Νέα Εποχή.

Περισσότερα, εδώ κι εδώ.


Ας διαβάσουμε λίγο περί... «νεοεποχίτικης Τέχνης»


Κάντε «κλικ» εδώ

Η σοφία είναι πάντα λαϊκή. Άντε να το εξηγήσεις στους καλλιτέχνες bobo της τρίτης χιλιετίας. Είναι καλό κάθε τόσο οι ιδεομηρυκασμοί τους να συγκρούονται με την πραγματικότητα, που είναι πολύ πιο ωμή και άσπλαχνη από ένα απεριτίφ στο καλύτερο κλαμπ του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης. Όπως συνέβη την Κυριακή το πρωί στον Οίκο Ατελιέ του Μουσείου  στο Μπολτσάνο, όπου οι καθαρίστριες έριξαν στα σκουπίδια ένα έργο τέχνης νομίζοντας ότι τα μπουκάλια της σαμπάνιας, τα ποτήρια, και οι γιρλάντες που ήταν διασκορπισμένες στο πάτωμα, ήταν τα απομεινάρια μιας γιορτής που έγινε το προηγούμενο βράδυ. Η τύχη θέλησε να πρόκειται για μία έκθεση μοντέρνας τέχνης υπό τον τίτλο: Που θα πάμε να χορέψουμε το βράδυ;”, υπογεγραμμένη από τις καλλιτέχνιδες (κάντε «κλικ» εδώ) Sara Goldschmied και Eleonora Chiari, η οποία είναι μέρος  μιας ευρύτερης εθνικής  έκθεσης υπό την επιμέλεια του Achille Bonito Oliva.

Η συνέχεια  εδώ

Κάντε «κλικ» εδώ...

Ο Θεός να ευλογεί εκείνες τις καθαρίστριες που καθάρισαν το Μουσείο του Μπολτσάνου. Μετά το συμβάν, μία από τις δύο καλλιτέχνιδες, η Eleonora Chiari, ειρωνεύθηκε στην σελίδα της στο Facebook  δημοσιεύοντας μία φωτογραφία της, στην οποία κρατά  με το χέρι της  ένα από τα μπουκάλια που ήταν στο ''έργο τέχνης'', γράφοντας: Μην αστειεύεστε με εμένα”. Όχι μόνον αυτοί  οι νέοι εκθέτες δεν ξέρουν να μεταδίδουν συγκινήσεις, αλλά δεν μπορούν ούτε να μας κάνουν να γελάσουμε. Εξάλλου και αυτό  είναι ένα είδος τέχνης.

«Ο Θεός να ευλογεί εκείνες τις καθαρίστριες που καθάρισαν το Μουσείο του Μπολτσάνου»...