Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

25 Ισραηλινοί επιχειρούσαν στην Αρχαία Ολυμπία την ώρα που καιγόταν το Μουσείο της το 2007... Υποτίθεται, ότι, το... προστάτευαν από την πυρκαϊά... Βελόπουλε, ιδού άλλη μια ΘΕΜΑΤΑΡΑ. Με κάτι τέτοιες ψαγμένες αναρτήσεις γράφει την ιστορία του το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως». Εντάξει;


Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ.
Πώς λεγόταν ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος όταν καιγόταν η Αρχαία Ολυμπία; Ανδρέας Κόης. Κόης... Εντάξει;
Ο οποίος... «καβγάδιζε» με τον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (και... συμπτωματικώς, αμέσως προηγούμενο από αυτόν αρχηγό ΠΣ) Παναγιώτη Φούρλα, από τον... Απρίλιο τού 2007. Προϊστάμενος και των δύο τότε, ως υπουργός Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξεως, ο νυν Πρόεδρος τής Δημοκρατίας, Προκόπιος (ή... Πάκης όπως έχει δηλώση παλαιώτερα ο ίδιος πως τον αποκαλούν οικεία του πρόσωπα) Παυλόπουλος... Ναι, κάπως έτσι κάηκαν, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να καίγονται όλα, μέχρι να περάσουν τον αγωγό οι Γερμανοί, οι Καταριανοί και οι Ισραηλινοί από την Ελληνική Δημοκρατία σας / μας...
===============
Τα πάντα ήταν «στημμένα» για τον "East Med", από την αρχή...
===============
Δέκα χρόνια τώρα, ταλαιπωρούν τον κόσμο για έναν αγωγό...
Σε Πελοπόννησο, Κύθηρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα...



Βοήθεια από το εξωτερικό

Ως προς την ξένη βοήθεια σε εναέρια μέσα, αναμένονται συνολικά 31 αεροσκάφη και ελικόπτερα από χώρες της Ευρώπης και το Ισραήλ μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης -κάποια εξ αυτών θα επιχειρήσουν τη Δευτέρα.
Με άλλα τέσσερα οχήματα και 30 δασοπυροσβέστες ενισχύει η Κύπρος τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η κυπριακή βοήθεια έχει ήδη φθάσει στην Αθήνα με δύο πτήσεις αεροσκαφών C-130.
Ήδη 60 Κύπριοι πυροσβέστες επιχειρούν στην Εύβοια, 60 Γάλλοι πυροσβέστες στη Σπάρτη και 25 Ισραηλινοί στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ από τα εναέρια μέσα, δύο ισπανικά και ένα ιταλικό αεροσκάφος επιχειρούν στο Μίστρο Εύβοιας, δύο γαλλικά αεροσκάφη στο Ισαρη Αρκαδίας και άλλα δύο γαλλικά στο Ακοβο του ίδιου νομού, ενώ μέχρι το βράδυ σήμερα αναμένονται να φθάσουν στη χώρα μας τρία Super Puma από την Ολλανδία, τέσσερα Super Puma από την Ελβετία, ένα M17 από τη Ρουμανία και τρία ελικόπτερα Sikorsky από τη Γερμανία.
Η Φινλανδία έθεσε τη Δευτέρα στη διάθεση των ελληνικών αρχών άνδρες και τρία ελικόπτερα.
Όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα, η προσπάθεια συνδρομής προς την Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ στην ΕΕ προς κράτος-μέλος.
Ένα ακόμα πυροσβεστικό αεροσκάφος αναχώρησε το πρωί από την Τουρκία.
Τέλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τομ Κέισι, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας για το θέμα έτσι ώστε να δούμε τι είδους βοήθεια μπορεί να φανεί χρήσιμη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να την προσφέρουμε, και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε κάποια συγκεκριμένα σχέδια».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ